Villa SSK / Takeshi Hirobe Architects

first_img Projects Save this picture!© Koichi Torimura+ 30 Share Villa SSK / Takeshi Hirobe ArchitectsSave this projectSaveVilla SSK / Takeshi Hirobe Architects Villa SSK / Takeshi Hirobe Architects 2012 CopyHouses•Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/302315/villa-ssk-takeshi-hirobe-architects Clipboard Houses Photographs “COPY” Architects: Takeshi Hirobe Architects Area Area of this architecture project CopyAbout this officeTakeshi Hirobe ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesJapanPublished on December 06, 2012Cite: “Villa SSK / Takeshi Hirobe Architects” 06 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWindowsVitrocsaMinimalist Window – GuillotineGlassLAMILUXGlass Roof PR60 PassivhausSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesSealantsSikaConstruction Solutions in Stavros FoundationShower TraysAcquabellaShower Tray – Focus BetonPatios / TerracesFranken-SchotterPatios and TerracesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkySynthetics / AsphaltFirestone Building ProductsRoofing System – RubberGard EPDMMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?SSK别墅 / Takeshi Hirobe Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan ArchDaily Year:  Photographs:  Koichi TorimuraSave this picture!© Koichi TorimuraText description provided by the architects. The location for this project was adjacent to the calm and tranquil waters of Tokyo Bay. When we first visited the site, we were immediately overwhelmed by the presence of the ocean. Soon, however, we became attuned to the subtle cues coming from the surroundings, such as the movements of the sun, the flow of the wind, the scent of the tide, the stirrings of the plants, and the presence of the rocky mountain. We were particularly impressed by the sea and the soaring verticality of the sky overhead, as well as the rocky mountain on the opposite side and the vegetation growing on them. For this reason, we decided to design a building that would serve to connect these mountains to the imposing expanse of the ocean.Save this picture!© Koichi TorimuraThe client requested a comfortable, generously proportioned living, dining and kitchen area, a bathroom overlooking the ocean, a guest room, and a spare room that could be used to display his beloved car. The portion of the house encircled by the central area, guest room and spare room was turned into a tiled central courtyard where dogs can play. The courtyard also serves as an outdoor living room where large numbers of guests can gather and mingle. Water can also flow into the courtyard to create a basin that reflects the subtle nuances of the surrounding light and wind.
Timber panel wall-building and timber space trusses were used to create a structure that connects the ocean-facing side and mountain-facing sides of the house. Although the trusses themselves occupy a wide space, gaps have been left in between the different materials. By angling the walls obliquely in accordance with the necessary spacing and throat gaps required for the truss structure, we were able to eliminate a certain oppressiveness from the interior.
Save this picture!© Koichi TorimuraArchitecture ought to be rooted in the place it occupies. The architectural form of this building somehow emerged during the long process of analyzing and studying the location. Although the design process was supposed to have entailed a frantic accumulation of decision-making and choosing between possible options, the finished building gives one the strange, lingering impression of having been constructed according to some law or other.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessTube Tank – TRIWA Pop-Up Store / mode:lina architekciArticlesIstanbul Camlica Mosque Second Prize Winning Proposal / SN ArchitectsArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/302315/villa-ssk-takeshi-hirobe-architects Clipboard “COPY” Area:  105 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more

Continue reading

Rapel House / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos

first_img Projects Architects: Fantuzzi + Rodillo Arquitectos Area Area of this architecture project Year:  Roberto Fantuzzi Cuesta, Jaime Rodillo Fernández Save this picture!© Pablo Blanco+ 21Curated by Clara Ott Share Rapel House / Fantuzzi + Rodillo ArquitectosSave this projectSaveRapel House / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos Houses CopyHouses•Lagunillas, Chile Collaborating Architects:Joao Mesquita Amorim, Javiera Fernández Allendes, Matías Lara VillanuevaCity:LagunillasCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pablo BlancoRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsAir-LuxPivoting DoorWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorsJansenDoors – Folding and SlidingText description provided by the architects. On a plot next to Lake Rapel in the commune of Las Cabras, sixth region, we were asked to design a summer house for a family with the capacity to host visits. Depending on the topographic characteristics of the place and the high temperatures prevailing in summer, it was proposed to separate the house into 3 volumes and the project into 3 large roofs that generate shadows, under which the enclosures were arranged. Save this picture!© Pablo BlancoSave this picture!General PlanSave this picture!© Pablo BlancoA first shadow of parking for cars in the high part of the land, a second main shadow, that lodges the rooms and common spaces, facing the lake; and a third shadow, where the boathouse, barbecue, and dock are, right on the water’s edge. The metal structure of the 3 roofs was prefabricated in a masterly way, reducing the construction time and the difficulty of building in a rural area. Save this picture!© Pablo BlancoThe interior distribution of the main volume that houses the house consists of a longitudinal axis of circulation, which organizes to the east the rooms and common spaces open towards the lake and the morning sun; and towards the west all services (bathrooms and kitchen) with opaque facades to avoid the afternoon sun. Towards both ends, north, and south, the family room sector and the visitor room sector were separated.Save this picture!© Pablo BlancoSave this picture!Longitudinal Section ASave this picture!© Pablo BlancoProject gallerySee allShow lessEl Palomar House / FB+ estudioSelected ProjectsLegendary Bird Home 2020Ideas Share CopyAbout this officeFantuzzi + Rodillo ArquitectosOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLagunillasChilePublished on November 05, 2019Cite: “Rapel House / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos” [Casa Rapel / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos] 05 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2018 Area:  478 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Pablo Blanco, Fernando Gómez Manufacturers Brands with products used in this architecture project Lead Architects: Manufacturers: Aceros B&R, Arquetipo, CHC, Maestranza Santa Elena, patagonia glass ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927602/casa-rapel-fantuzzi-plus-rodillo-arquitectos Clipboard Chile “COPY” “COPY” ArchDaily Photographs Rapel House / Fantuzzi + Rodillo Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927602/casa-rapel-fantuzzi-plus-rodillo-arquitectos Clipboardlast_img read more

Continue reading