Patio Refurbishment in Santibañez de Valcorba / Óscar Miguel A…

first_imgPatio Refurbishment in Santibañez de Valcorba / Óscar Miguel Ares ÁlvarezSave this projectSavePatio Refurbishment in Santibañez de Valcorba / Óscar Miguel Ares Álvarez 2015 “COPY” Spain Year:  Area:  420 m² Area:  420 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/620225/patio-refurbishment-in-santibanez-de-valcorba-oscar-miguel-ares-alvarez Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/620225/patio-refurbishment-in-santibanez-de-valcorba-oscar-miguel-ares-alvarez Clipboard “COPY” CopyAbout this officeÓscar Miguel Ares ÁlvarezOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentValladolidSpainPublished on April 17, 2015Cite: “Patio Refurbishment in Santibañez de Valcorba / Óscar Miguel Ares Álvarez” 17 Apr 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?西班牙别院翻新 / Óscar Miguel Ares Álvarez是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Patio Refurbishment in Santibañez de Valcorba / Óscar Miguel Ares Álvarez Year:  CopyHouses, Refurbishment•Valladolid, Spain Houses 2015 Save this picture!© Jesús J. Ruiz Alonso+ 22 Share Architects: Óscar Miguel Ares Álvarez Area Area of this architecture project Photographs photographs:  Jesús J. Ruiz AlonsoPhotographs:  Jesús J. Ruiz Alonso, Construction Management:Óscar Miguel Ares ÁlvarezCollaborators:Bárbara Arranz González, Jesús J. Ruiz Alonso, Laura Álvaro Alonso, Mario RabanilloContractor:Conedavi S.L.City:ValladolidCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jesús J. Ruiz AlonsoRecommended ProductsCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCeramicsApavisaTiles – JewelsText description provided by the architects. The renovation process of a house patio situated on Platerias street, in the small Village called Santibañez de Valcorba (near Valladolid); has been raised as the annexation of several pavilions to both existing homes using different mechanisms of SEWING.Save this picture!© Jesús J. Ruiz AlonsoEssentially, the strategy followed has been to build a flat roof connecting both houses. The pavilions were built using RECYCLED MATERIALS: reusing stone from the prior demolition to execute masonry bearing walls. Therefore between 50-60% of building materials were re-used.Save this picture!© Jesús J. Ruiz AlonsoThe rest is a set of relationships between OPPOSITE CONCEPTS that generate different formal tensions: lightness / massiveness; opacity / transparency; filled / void or abstraction / figuration.Save this picture!Floor PlanIn our process of confronting opposite dualities, was essential to establish a neutral platform upon which the glass and masonry pavilions were erected. As well as to achieve the effect of continuity and meanwhile create a set of material relationship between masonry walls and pre-existences.The exterior enclosure is opaque, massive. Reinterpreting the surroundings vernacular traditions, being built by masonry and using traditional techniques of applying cement typical from the surrounding townships in Ribera del Duero.Save this picture!SectionOur intention has been to recover everyday symbols and codes represented in walls and gates, stone and cement, privacy and enclosureness. A secretive exterior that, after crossing the threshold, leads to an atmosphere of light, contrasts and transparencies.Save this picture!© Jesús J. Ruiz AlonsoProject gallerySee allShow lessRem Koolhaas: “Soon, Your House Could Betray You”Architecture NewsShortlist Announced For 2015 RIBA East AwardsArchitecture News Share Projectslast_img read more

Continue reading