Pasture Project / Imbue Design

first_imgCopyAbout this officeImbue DesignOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasSalt Lake CityHouses3D ModelingUnited StatesPublished on May 29, 2012Cite: “Pasture Project / Imbue Design” 29 May 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?牧场之家 / Imbue Design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Save this picture!© Imbue Design+ 14 Share United States Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/238547/pasture-project-imbue-design Clipboard CopyHouses•Salt Lake City, United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/238547/pasture-project-imbue-design Clipboard Text description provided by the architects. Built on a pristine pasture in the spectacular presence of Mt. Olympus, this dwelling is rooted in the site and fostered by its residents. The owners sought a home that would operate on minimal energy, connect with its environment, promote family interaction and exude exceptional modern design. Save this picture!© Imbue DesignThe off-north axis orientation of the private areas optimizes pasture and mountain views while the strict north-south orientation of the living space ensuring winter heat gain and summer shading. Open living maximizes usable floor space by minimizing hallways. Save this picture!© Imbue DesignWithout mechanical air conditioning, as requested per the owner, the home’s design employs many passive cooling strategies. Smaller east and west facades reduce surface area for solar gain. A large, super-insulated over hanging roof shades exterior walls and living spaces from the high summer sun. Warm air within the home rises along the pitched ceiling plane where it is exhausted through large operable doors. This induced convection naturally pulls in fresh air, cooled by surrounding vegetation, through ground level windows. Strategic door and floor to ceiling window placements facilitate natural light, distinguished views of the surrounding landscape and cross-ventilation activated by the site’s daily breezes. Darkened, radiant concrete floors serve the only active mechanical system, connecting living spaces and form the grounding counterpoint to the light and volume. Save this picture!© Imbue DesignThe owners emphasized family interaction, connectedness, and communal living. This resulted in a large open living space combining kitchen, living, and dining into a year-round indoor/outdoor living experience. With a flush-mounted, fully operable 12 foot tall by 35 foot long glass wall, the line between indoor and outdoor living is blurred. Connection between all remaining spaces, interior and exterior culminates here. Save this picture!© Imbue DesignUpon certificate of occupancy, the brother, a master brewer for locally operated Red Rock Brewery, concocted a limited edition Belgian Ale to celebrate this responsive residence. ‘Pasture-rized’ was imbibed during a house warming party one fabulous winter evening, formalizing the family’s new living space in the pasture. Cheers!Save this picture!© Imbue DesignProject gallerySee allShow lessPlabennec Gymnasium / Bohuon Bertic ArchitectesArticles’CHANGE, Architecture, Education, Practices’ ConferenceArticles Share Year: center_img Area:  2850 ft² Year Completion year of this architecture project 2011 “COPY” Pasture Project / Imbue DesignSave this projectSavePasture Project / Imbue Design Pasture Project / Imbue Design “COPY” Architects: Imbue Design Area Area of this architecture project Projectslast_img read more

Continue reading