Ha House / VTN Architects

first_imgSave this picture!© Hiroyuki Oki+ 29Curated by Clara Ott Share Projects Ha House / VTN Architects Area:  137 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Vietnam CopyHouses•Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam Ha House / VTN ArchitectsSave this projectSaveHa House / VTN Architects Vo Trong Nghia, Tran Thi Hang Year:  Houses “COPY”center_img Lead Architects: ArchDaily 2019 CopyAbout this officeVTN ArchitectsOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCiudad Ho Chi Minh (Saigón)On InstagramHo Chi Minh (Saigon)VietnamPublished on April 03, 2019Cite: “Ha House / VTN Architects” 03 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Ha House / VTN Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914247/ha-house-vtn-architects Clipboard Architects: VTN Architects Area Area of this architecture project Design Team:Takahito Yamada, Le Viet Minh Quoc, Mitsuyoshi ShinguContractor:Wind And Water House JSCCity:Ho Chi Minh (Saigon)Country:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hiroyuki OkiRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodLunawoodThermowood FacadesWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. This is a private house project for the three-generation family located in an emerging residential area, 15-minutes drive from the center of Ho Chi Minh city, Vietnam. The newly built houses around the site form a highly dense neighborhood and they share the outer wall with each other. The site of project is in such a narrow site of 7 meter wide x 20 meter long.Save this picture!© Hiroyuki OkiSave this picture!Save this picture!© Hiroyuki OkiAmong such typical highly dense residential development areas in Asia, we decide to propose a strategy of housing that suitable for the tropical climate in which greenery and the residents live intertwined.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe client’s first request is “a large green garden” where children can play and adults can have BBQ with their family and friends. In addition, the residents also expect a big swimming pool, spaces for exercise, a grandmother’s bedroom, a living room & a dining with kitchen, a sufficient parking lot – all on the ground floor. Hence, we have proposed to divide the idea of the “large green garden” into smaller connected gardens.Save this picture!One continous gardenSpecifically, as the volume of the building is climbed from the ground floor, it is gradually set back while twisting. On the top floor, the house is configured to protrude a two meter cantilever to the main road. The stepped gardens of the house are placed interwinely with the terrace as they are connected and continuous to the top floor. Depending on the type of trees, they create an umbrage that filters the harsh sunlight and cool down the air for the house. In addition, each tree pots also functions as a blindfold from the main road. Save this picture!© Hiroyuki OkiOn the other hand, the terraces are arranged on each floors with variety of size according to function. At some place, it is designed as a private garden that the residents can access directly from their bedroom. While in other space, the terrace becomes the public garden which everyone can gather. All of these gardens are individual spaces that are also “one continuous garden” where the residents and kids can go through by the steel staircase outside.Save this picture!© Hiroyuki OkiIn the interior space, the ground floor and the first floor are connected by a huge central void. It attaches all of the main funtional spaces such as the living room, the dining with kitchen, the library and the kids’ bedroom to become one space in which the residents can interact with each other. At the same time, through the big openings with different scales and proportions inside the house, the residents can also connect with the greenery outside the house.Thus, we hope that the house will be a bridge that connect people and people as well as people and nature.Save this picture!© Hiroyuki OkiEnvironmental strategyThe gaps that are created by the shifted volumes allows the natural sunlight and cool wind to pass through. In such an elongated site where it is often narrow, hence we have created such open spaces for the house.As the direct sunlight is reduced by the greenery on the facade of the house, the residents’ future electricity usage of air condition will also be decreased.   Save this picture!© Hiroyuki OkiBecause of non-abundant budget, we are required to reduce the finishing cost for the house as low as possible. Therefore, we apply bricks as finishes, a method commonly used in the construction sites in Vietnam while at the same time reducing the construction expenses in general. In addition, as the labor cost was small, we were able to control the quality of arranging the brick on construction site. Since brick is also a local material, the carbon footprint from transportation was greatly decreased.Save this picture!© Hiroyuki OkiConnect people and people, people to natureThis project is one of the latest projects of the series project “House for trees” which we have been continuing during these past few years. Among them, we aimed for not only to plant trees in houses, but also to create a new type of house for trees which the life of residents and nature are more closely intertwined.Save this picture!© Hiroyuki OkiProject gallerySee allShow lessBlue Bottle Coffee Kanda Manseibashi Cafe / Schemata ArchitectsSelected ProjectsJingjiang Folklore Museum / Zhaohui Rong StudioSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914247/ha-house-vtn-architects Clipboard Photographs:  Hiroyuki Oki Photographslast_img read more

Continue reading