CAEaCLAVELES residence+hotel / longo+roldán arquitectos

first_img Hotels CopyAbout this officelongo+roldán arquitectosOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsHospitality ArchitectureHotelsLandscape ArchitectureResidential ArchitectureHousingLa PeredaSpainPublished on July 05, 2013Cite: “CAEaCLAVELES residence+hotel / longo+roldán arquitectos” [vivienda+hotel CAEaCLAVELES / longo+roldán arquitectos] 05 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/395942/caeaclaveles-residence-hotel-longo-roldan-arquitectos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/395942/caeaclaveles-residence-hotel-longo-roldan-arquitectos Clipboard “COPY” Spain 2012 Year:  Year:  2012 Save this picture!© Marcos MorrillaProject gallerySee allShow lessTanatorio Sant Joan Despí / Batlle i Roig ArquitectesSelected ProjectsVideo: IKEA Foundation Design a Shelter for RefugeesVideos Share ArchDaily CopyText description provided by the architects. CAEaCLAVELES is a residential and hotel project developedby the studio longo+roldan architects together with artist Emma FernandezGranada. Winner of Asturias Award for Architecture 2012, the project arisesfrom the search to preserve the permanence of landscape features on which toact through a symbiotic architecture with the environment and linked to thecharacteristic features of the area. center_img CAEaCLAVELES residence+hotel / longo+roldán arquitectos “COPY” Save this picture!© Marcos MorrillaThe result is an architecturalproposal that is completely organic in its shapes and in its envelope. Asynthesis between delicacy and geometric strength, in which architecture andlandscape are mixed due to the contrast between the weightlessness of theconcrete slab that supports the roof and the lightness of the glass enclosures. Save this picture!© Marcos Morrilla The small and unique building stands on a plot of 8000 square meters, located in La Pereda, in Llanes, Asturias. It is a privileged natural environment composed of the protected landscape of the East Coast of the Sierra del Cuera, parallel to the sea, with predominantly karst nature with numerous and mild slopes. Save this picture!© Marcos MorrillaRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodTechnowoodPergola SystemsTo reduce the impact on theenvironment, the building is adapted to the particular topography recreating ahill similar to the existing ones, conceived as an organic volume whoseinterior space is projected in relation to the surrounding vegetation and opento the forests around. Thus, the landscape flows through the exterior glass envelopeof this volume. Save this picture!© Marcos MorrillaThe structure is a single volumecontaining both uses and is primarily defined by a concrete slab, curved in theshape of a helix, which supports the roof garden that defines this project oflandscape integration. Intended to be used as a planting area, the roof gardenacts as a natural extension of the ground, that is, regaining that groundsurface. A load bearing wall, also curved with vertical aluminum profiles,separates the housing-hotel spaces. Projects CAEaCLAVELES residence+hotel / longo+roldán arquitectosSave this projectSaveCAEaCLAVELES residence+hotel / longo+roldán arquitectosSave this picture!© Marcos MorrillaHotels, Landscape Architecture, Housing•Spain + 18 Share Save this picture!© Marcos MorrillaThe intended purpose of theproject is to provide travelers with a tourism alternative that seeks topromote understanding the natural environment and its conservation, based onsustainable tourism development centered on the respect and enjoyment ofenvironmental areas. The difference in this case lies on our effort to surpassthe dominant concepts in these kinds of projects that deplete the relationshipbetween rural tourism – popular architecture – tradition, to move on to developa model that associates the necessary new relationships between rural tourism –contemporary architecture – environmental culture. Architects: longo+roldán arquitectos Area Area of this architecture project Area:  484 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more

Continue reading

VA House / BAC Barrio Arquitectura Ciudad

first_imgSave this picture!© César Béjar+ 20Curated by Clara Ott Share CopyAbout this officeBAC Barrio Arquitectura CiudadOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsZapopanOn FacebookMexicoPublished on February 23, 2020Cite: “VA House / BAC Barrio Arquitectura Ciudad” [Casa VA / BAC Barrio Arquitectura Ciudad] 23 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Photographs:  César Béjar Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Area:  3929 ft² Year Completion year of this architecture project Photographs VA House / BAC Barrio Arquitectura CiudadSave this projectSaveVA House / BAC Barrio Arquitectura Ciudad ArchDaily CopyHouses, Renovation, Houses Interiors•Zapopan, Mexico Mexico 2017 Year:  Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933764/va-house-bac-barrio-arquitectura-ciudad Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933764/va-house-bac-barrio-arquitectura-ciudad Clipboard Manufacturers: CREST, Comex, Firenze, Helvex, Llano de la Torre Architects: BAC Barrio Arquitectura Ciudad Area Area of this architecture project “COPY” Team:Rubén Luna, Luis Chávez, Omar Murillo, Tania Chávez.City:ZapopanCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© César BéjarRecommended ProductsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. The proposal seize and multiplies the distribution of the existing building, frees walls to generate spatial fluidity and unify the premises programme. “The encounter” is the key characteristic of this single-family home project for a couple with two daughters.Save this picture!© César BéjarSave this picture!PlansSave this picture!© César BéjarOn plan the connection between interior and exterior is achieved through a simple materials palette, the entrance hall goes into the dining room and from the patio the slate stone comes in to form part of the living room furniture. In section the house is organized around a triple-height central space wrapped by the run of the staircase.Save this picture!© César BéjarSomething fundamental in BAC projects is the use of the rooftops as an essential part of the design. In this one, in addition to the extension of the volume to be used as paint workshop, the levels set shape a couple of terraces that are integrated by using the hexagon as a module in different materials.Save this picture!© César BéjarSave this picture!SectionsSave this picture!© César BéjarTo the outside a sober as well as discreet façade leaves merely at sight the simple reading of volumes and materials.Save this picture!© César BéjarProject gallerySee allShow lessGo House / Agustin Landa RuilobaSelected ProjectsCantilever House / Robert Hutchison ArchitectureSelected Projects Share VA House / BAC Barrio Arquitectura Ciudad Luis Manuel Ochoa, Juan Carlos Ramos Projectslast_img read more

Continue reading